Teams

Het leuke en interessante van werken met paarden is dat er als vanzelf situaties ontstaan die in het dagelijks leven ook voorkomen, bijvoorbeeld op de werkvloer. Tijdens teambuilding of teamcoaching met paarden komen elementen als samenwerken, leiden en volgen, luisteren en communiceren allemaal aan de orde.

DOELTREFFEND & VERNIEUWEND

Een hands-on manier van werken, waarbij de focus ligt op de toekomst. Teamactiviteiten met paarden geven niet alleen veel inzichten, teamleden gaan ook op zoek naar oplossingen en praktische toepassingen daarvan op de werkvloer. 

In een dagdeel of hele dag komen alle aspecten van samenwerken aan bod. De activiteiten worden toegespitst op specifieke behoeftes van het team en begeleid door minimaal twee Level 2 gecertificeerde Equine Assisted coaches.

Vragen die aan de orde kunnen komen zijn:
– Hoe kunnen we onderlinge communicatie verbeteren?
– Hoe kan individueel talent en handelen bijdragen aan de teamprestatie?
– Hoe kunnen we gezamenlijke verantwoording dragen voor eindproduct of –resultaat?
– Wat is het gemeenschappelijke doel?

Paarden signaleren en voelen haarfijn of je gedachten/gevoelens kloppen met wat zij zien en voelen. Je houdt ze niet voor de gek. Dat kan confronterend zijn, maar deze confrontatie hielp me eerlijk tegen mezelf te zijn.

Paarden zijn perfecte coaches en het verbaasde mij hoe ze feedback geven op wat je doet. Vooral de feedback op de dingen waar je je niet bewust van bent is interessant.

Een hele bijzondere manier om te ervaren hoe fijngevoelig paarden zijn en hoe goed ze kunnen spiegelen. Zeker een aanrader, ook als je een specifieke vraag hebt kan het veel inzicht geven.

Ik ben eerlijk gezegd verrast door paardencoaching. Naast het verkrijgen van inzicht leer je er ook mee omgaan, en het meest verrassende: Het antwoord zit in je zelf, het paard geeft net dat extra duwtje!

TRANSFER NAAR DE WERKVLOER

Door samenwerken met paarden kan een team uit z’n comfortzone komen. Out of the box denken en op een nieuwe, frisse manier naar de zaken kijken.

De coachactiviteiten vormen metaforen voor werksituaties. Ideeën, oplossingen en inzichten die ontstaan en uitgewerkt worden zijn daardoor vrijwel 1-op-1 te vertalen naar de werkvloer.
Voor paarden is heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken van levensbelang. Een paard is namelijk een kudde- en prooidier met als eerste instinct vluchten bij gevaar. Het maakt ze zeer gevoelig voor hoe kuddeleden, mensen of paarden, zich gedragen en tot elkaar verhouden.

TEAM
WORK

I can do things you cannot, you can do things I cannot; together we can do great things. – Mother Teresa

SAMENWERKING

Ook het werken met groepen is teamwork. Met oog op de emotionele en fysieke veiligheid van mens en paard zal een sessie dan ook altijd begeleid worden door meerdere gecertificeerde coaches. 

DE INVESTERING

Het werken met teams betreft altijd maatwerk, vraag vrijblijvend een offerte aan. Ik bespreek graag persoonlijk alle wensen en mogelijkheden.

INFORMATIE AANVRAGEN

Vul het formulier in om meer informatie of een offerte aan te vragen. Ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Als je geen toestemming hebt gegeven, gebruik ik je gegevens alleen om je een antwoord te sturen, zie ook de privacyverklaring.