6 maart, nieuwe maan. Een avond waarop ik een flow voelde om te gaan schrijven. Over mezelf, want de webpagina ‘over mij’ past me niet meer.

Op weg naar huis luisterde ik een podcast, las ik wat artikeltjes en kwam ik op het idee om anderen eens te vragen hoe ze mij zien. Typeer mij in een aantal woorden, was mijn vraag. Waar ik hele leuke reacties op heb gehad. Ik deel ze in onderstaand audiobericht met je, maar de kern van dit verhaal is dat 1 woord mij triggerde. Het bleef hangen en kwam steeds in mijn gedachte terug. Het was een woord waar ik zelf een negatief label aan hang.

Principieel.

Dat vind ik tekenend voor wat er vaak gebeurt. Dat, ondanks positieve dingen en gebeurtenissen, de focus vaak gaat naar het (ene) negatieve.
Luister mijn hele verhaal (en luister vooral even tot het einde…):

Niet luisteren? Lees dan gewoon verder:

Waarom komt het binnen? Blijkbaar zit er nog wel iets bij mij wat ik kan onderzoeken. Het raakt iets. Want laten we eerlijk zijn: Principieel kan ook positief geïnterpreteerd worden!
Als iets jou niet raakt/triggert, is het echt iets van de ander, want het is vanuit de perceptie van de ander gedeeld natuurlijk. Maar het feit dat het mij raakt en bezighoudt zegt dat mij dat het ook iets van mezelf is.

Ik hang er in dit geval dus een negatief label aan, omdat ik graag wil uitdragen dat ieders weg uniek is en dat alles daarin goed is. Doe wat past bij jou. Mijn weg is niet jouw weg, mijn gevoel is niet het jouwe. Dat is echt wat ik wil leven en uitdragen. Principieel past wat dat betreft dus niet in dat plaatje, dus het is zeker een overdenking waard! Want je kunt er anders naar kijken.

Dat wou ik delen, want hoe zonde is het als je zoiets onbewust je gedachte laat overnemen? Ik ben me er nu bewust van en ik pak de kans aan om naar binnen te keren.
Ga eens na als zoiets bij jou gebeurt, als je merkt dat je gedachten of gevoel wordt overgenomen door iets wat je hebt meegemaakt, iets wat je hebt gehoord, iets wat iemand anders over jou zegt, ga eens bij jezelf na: Is dat van mij? Of is dat van de ander? Want de ander zegt natuurlijk altijd iets vanuit zijn eigen referentiekader/agenda… En wordt door jou geheid anders geïnterpreteerd dan bedoeld. En als er een gevoel bij komt kijken, als het je triggert op wat voor manier dan ook, dan is het ook echt iets van jou. De uitnodiging is dan zeker om dat eens aan te kijken in jezelf! Bewust zijn.

———————————————-

Mijn tarot dagkaart van vandaag sloot zo naadloos aan op de boodschap die ik aan het typen was vandaag, dat ik hem even wil delen:

Precies waar het coachen met paarden zoals ik dat doe op aansluit. Ieder volgt zijn eigen reis en niemand kan een ander vertellen hoe het moet. Ik als coach kan en wil jou daar absoluut bij begeleiden door samen met de paarden open en oordeelloos te kijken naar wat voor jou is op dit moment. Wat is belangrijk voor jou, wat speelt er? Wat werkt voor jou in welke situatie? Geen tips, tricks en vooropgestelde plannen en ideeën dus. Wel een liefdevolle spiegel en diepe duik in jouw (belevings)wereld.

Lijkt dat je nou wat? Dan vraag ik je vooral om me een bericht te sturen!
In het kader van ‘start before you are ready’ gooi ik vast de wereld in dat ik PILOT coachtrajecten ga aanbieden. Mocht je nu denken, dát is wat voor mij! > neem contact op!

EDIT 01-09-2019 De pilot is inmiddels afgelopen. Je kunt uiteraard wel een coachtraject of intesive boeken 🙂

Hele fijne dag & wie weet tot snel!