LAURA VAN GOOL

Niet wetende wat ik nou wilde studeren, ben ik ooit uitgekomen bij psychologie. Maar de wens om ‘iets met paarden’ te doen bleef telkens naar boven komen. Van mijn hobby mijn werk maken, dat was mijn droom!

Op een persoonlijke en lange zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil, heb ik geleerd naar mezelf te luisteren en mijn gevoel te volgen. Mede dankzij mijn grote liefde: De paarden. Geen psycholoog willen worden, maar iets doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Het leidde wel buiten de gebaande paden, want ik koos ervoor niet die universitaire studie afmaken, maar een praktische coachopleiding te volgen. En wat een goede keuze was dat! Het voelde als thuiskomen. Sinds 2016 ben ik Equine Assisted coach in mijn eigen coachpraktijk in Hoogersmilde.

In het coachen heb ik de perfecte combinatie van het werken met mensen en het werken met paarden gevonden. Volg me op social media om een inkijkje te krijgen in mijn leven, zowel werkgerelateerd als privé!

Ik coach mensen die aan alles voelen dat het tijd is ook hun eigen weg te gaan bewandelen, maar nog onzeker zijn over de aanpak. Samen gemotiveerd op onderzoek uit naar wat werkt voor hen. Daarnaast vind ik groepsprocessen bijzonder fascinerend, waardoor ik me in mijn bedrijf ook richt op teambuilding en -coaching.

Ik nodig je uit om zelf de kracht van paarden te ontdekken… Mij doen ze nog dagelijks versteld staan.
Wil je eerst kennismaken? Dat kan uiteraard. Ik leg je met alle liefde uit hoe ik werk, jij kan al je vragen stellen en inschatten of dit bij je past. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Je bent van harte welkom.

MIJN MISSIE

Ik wil jou laten zien en ervaren dat je de regie hebt over jezelf: Jouw totale doen en laten. En dat als je dat echt weet, voelt en er vol op kunt vertrouwen, je alle kanten op kunt! Het is een hele verantwoordelijkheid, maar het geeft zoveel rust en vrijheid. Jij staat aan het roer en jij bepaalt. Jij weet waar je heen wilt en wat je te doen staat. Je hebt de power om uit te gaan van je authentieke zelf, in alle omstandigheden.

In deze tijd waar mensen zoveel druk en stress ervaren, burned-out raken of vast lijken te zitten in werk/thuis situaties, is het fijn om jezelf door en door te kennen en een grondig vertrouwen te ervaren. Autonomie. Alignement.

In mijn hoofd zitten, opgaan in de waan van de dag, weg van mijn gevoel en zelfs depressies waren mij niet vreemd, maar door het werken met paarden heb ik mijzelf zoveel beter leren kennen. Ik moet mijzelf altijd een spiegel voorhouden en reflecteren op mijn gevoel en gedrag als ik bij ze ben. En daardoor is er een wereld voor me opengegaan. Ze kunnen zó perfect aangeven wat er nodig is en brengen je direct terug naar je gevoel in het hier en nu. Magisch bijna. Dat wil ik inzetten om jou op jouw weg te ondersteunen.

Mentale problemen en het inschakelen van hulp zit nog best in een taboesfeer, en dat vind ik zo ontzettend zonde! Het getuigd juist van (wils)kracht om een ander in te schakelen om met je mee te kijken, om hulp te vragen. En een waarheid als een koe (of in mijn geval paard):
‘Make yourself a priority. At the end of the day you are your longest commitment.’

DE PAARDEN

Fleur

Fenja

Welzijn

Het welzijn van de paarden is ontzettend belangrijk. In het beroepsprofiel van het KREAC is onder andere terug te vinden dat de coach altijd rekening houdt met het paard en diens behoeften, en werkt met een gezond dier.

Om bij te dragen aan een fysiek en mentaal gezond paard, vind ik het belangrijk rekening te houden met natuurlijk paardengedrag.

De paarden leven hier 24/7 in kuddeverband buiten. Ze hebben beschikking over een schuilstal, vers water en gras/ruwvoer. Ze worden natuurlijk bekapt, bitloos gereden en getraind d.m.v. natural horsemanship methodes.

Interessant? Lees verder op: paardnatuurlijk.nl – paardenhoeven.info – hoefnatuurlijk.nl – bitloos.nl

PROFESSIONALITEIT

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach – KREAC. Je bent hierdoor verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel en integer werkt en zich regelmatig bijschoolt.


De opleidingen tot Equine Assisted Coach van de Keulseweg zijn door de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroeps Coaches) geaccrediteerd op practitioner niveau.

Ik hanteer een beroepscode, bestaande uit het beroepsprofiel en een ethische code. Lees en download hier mijn algemene voorwaarden. Bij het schenden van de beroepscode kunnen cliënten gebruik maken van de klachtenregeling.

DE PLEK

Leven als een god in… Drenthe! De paardenprovincie bij uitstek. Een wens die ik altijd koesterde en die ik heb waargemaakt. We hebben een prachtige plek, midden in de natuur.

Ik ontvang je graag op die plek, bij ons aan huis. Net buiten Hoogersmilde gelegen, direct aan nationaal park het Drents-Friese Wold. Bos, heide, rust, ruimte en uiteraard: Paarden!

Wil je nou extra van Drenthe genieten? Kom je van ver en wil je niet op één dag heen en weer? Overnachten in een luxe tweepersoons gastenverblijf behoort tot de mogelijkheden. Liever camperen of een huisje huren voor meer dan twee personen? Ook daar zijn diverse mogelijkheden voor in de buurt.