FAQ items aan het laden...
Hoe ik werk2020-07-27T10:09:21+01:00

WAT IK DOE

Op intuïtieve wijze coach ik jou, voornamelijk samen met mijn paarden. Ik ben er voor jou als je meer in contact wilt komen met je gevoel en intuïtie. Meer wilt leven vanuit je hart en dat doen wat echt bij je past.

Equine Assisted Coaching is een holistische methode gebaseerd op gestalttherapie, systemisch werk en voice dialogue. Daarnaast doe ik energiewerk door middel van reiki en maak ik gebruik van meditaties/visualisaties, de natuur, rituelen en kaartleggingen.

Wat kenmerkt mij als coach? Rust, ruimte en paarden. Rust in mijn coachen en in de prachtige omgeving. Alle ruimte voor jou en het proces, wat er helemaal mag en kan zijn. En paarden omdat ze fantastisch coachen, puur door zichzelf te zijn.

LET’S FIND OUT!

Wat wil jij en hoe doe je dat? Doordat jij opdrachten uitvoert mét paarden, komen jouw patronen en gewoontes naar voren.

Dit kan op allerlei vlakken zijn: Gevoel, energie, communicatie, assertiviteit, leiderschap… Precies dat wat geheeld of aangekeken mag worden in het hier en nu.  In een sessie laat ik jou veel ervaren en experimenteren, omdat dit jou meer oplevert dan alleen het ‘praten over’. Jij ondervindt wat jouw impact is op het paard, de situatie en bovenal op jezelf. Ik vraag en maak bewust, maar geef jou geen kant en klaar advies of een vertaling van paardengedrag. Jij hebt alle antwoorden in je, wij helpen ze te vinden!

Ik wil meer weten!
Ik heb nog een vraag

WAAROM PAARDEN?

Paarden geven jou goudeerlijk en zonder oordeel aan wat aandacht mag krijgen. Om te overleven varen zij namelijk op heldere communicatie en congruentie in de groep. No time for mixed messages! Ook niet van hoofd en hart, waar wij mensen vaak zo goed in zijn. Paarden houden jou altijd een zuivere spiegel voor wanneer je bij ze bent. Puur door zichzelf zijn – al een prachtig voorbeeld op zich!

HEALING

Het werken en helen met universele energie.

Hier volgt binnenkort meer informatie over reiki, meditatie, rituelen en ceremonies!

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb interesse en wil een afspraak maken, hoe werkt het?2020-07-28T16:39:57+01:00

Allereerst: Wat tof dat je interesse hebt! Hieronder leg ik uit wat je kunt doen:

Een Inner Work Traject starten of een Retreat inplannen?
Je kunt contact met mij opnemen door te bellen, mailen of appen, of vul een van de contactformulieren op deze site in. We prikken in overleg een datum en tijd voor een eerste gesprek/sessie.
Ik stuur je ook een mail met alle informatie. Hier staan bijvoorbeeld links in naar een intakeformulier, praktische informatie, routebeschrijving, etc. Tussentijds ben ik bereikbaar per app of mail voor verdere vragen.

Eerst kennismaken en kijken of ik als coach bij je pas? Boek dan een kennismakingscall (gratis en vrijblijvend). Hiervoor hoef je de deur niet uit, al ben je ook welkom in Hoogersmilde 🙂

Wat voor kleding moet ik aan?2020-07-28T16:35:10+01:00

De sessies vinden voor het overgrote deel buiten plaats. Dichte schoenen of laarzen zijn verplicht. Pas je kleding verder aan op de weersverwachting en kies kleding wat een beetje vies mag worden. Ik adviseer verder om geen ringen of grote oorbellen te dragen, andere sieraden zijn geen probleem.
Sessies gaan in weer en wind door, tenzij er gevaarlijke omstandigheden worden voorspeld.

 

Hoe lang duurt een sessie?2020-07-28T16:44:45+01:00

Een Equine Assisted Coachsessie, kortom, een sessie paardencoaching duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Dit is inclusief voor- en eventuele nabespreking bij een Inner Work Traject.

Ik ben bang voor paarden, is dit wel geschikt voor mij?2019-11-23T17:00:57+01:00

Jazeker. Ik pas de activiteit helemaal aan op jou. We kunnen starten op een afstand die wel goed voelt, of observeren met een hek ertussen. Sowieso blijven we altijd naast een paard. Misschien leuk om te weten: Veel mensen starten met spanning of angst rondom paarden, maar raken dat gaandeweg een sessie kwijt. Ze verbazen zichzelf vaak!

Moet ik ervaring of affiniteit hebben met paarden?2019-11-23T16:58:05+01:00

Nee, dat is helemaal niet nodig! Equine Assisted Coaching gaat namelijk over jouw proces en ontwikkeling, niet over het omgaan met of het trainen van een paard. Paarden zijn eigenlijk een (hele goede) ‘tool’ om snel inzicht te krijgen in je doen en laten. We blijven altijd naast de paarden, met beide benen op de grond.

PROFESSIONALITEIT

Doordat ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach (KREAC) en het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) ben je verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel en integer werkt en zich regelmatig bijschoolt.

Ik werk volgens een beroepsprofiel en ethische code. Ook is er een klachtenregeling verbonden aan het KREAC/CAT lidmaatschap. Voor alle informatie, kijk op de de KREAC website of lees meer op de pagina ‘over mij‘.

Persoonlijke begeleiding speelt zich af in een breed en grijs gebied, lopend van coaching via counseling en (psycho)therapie naar psychiatrie.

Algemeen kan gezegd worden dat equine assisted coaching op ieder punt van deze schaal kan worden ingezet. Paarden zijn met dit alles namelijk helemaal niet bezig, ze reageren gewoon altijd op wat zich in het hier en nu laat zien en de begeleider kan zich altijd aanpassen aan dat wat nodig is. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt de mogelijkheden.
Dit betekent in mijn praktijk dat ik me richt op het coachen van (jong) volwassenen, individueel of in groepsverband, en ook dat ik coaching aan kan bieden ter ondersteuning van lopende therapie of begeleiding.

Ik neem contact op

NOG MEER WETEN?

Dan heb ik nog wat links voor je, zodat je meteen door kunt met lezen.
En heb je nog vragen? Neem contact met me op, ik beantwoord ze graag.

Wetenschappelijke onderzoeken over inzet van paarden vind je hier.
Een uitgebreide omschrijving van de paardencoach methode is hier te vinden.
Waarom paarden nou zo geschikt zijn om je te helpen lees je hier.

Go to Top