… de zo benoemde ‘meest deprimerende dag van het jaar’ thanks to psycholoog Cliff Arnall. En hoogstwaarschijnlijk een of ander marketingbureau. De theorie kan niet hard worden gemaakt, maar wel herkennen veel mensen zich in het feit dat ze zich in januari meestal minder prettig voelen.

We kunnen allemaal wel bedenken of in artikelen lezen waar het door kan komen, dat gevoel. Letterlijk een gebrek aan licht in de winter, veel binnen zijn, gebrek aan vitamine D en beweging. Het vooruitzicht op een lange periode tot het zomervakantie is. Het (wéér) niet houden aan de goede voornemens. You name it.

We zijn nogal geneigd te anticiperen op de toekomst in plaats van meer te leven in het hier en nu. Wat lijkt die zomervakantie nog ver weg hè. Wat moet je nog veel lange dagen doorworstelen. Veel dezelfde soort dagen ook. Sleur.

Herkenbaar? En is dat eigenlijk wel de fijnste ‘way to go? To think? Omdat de meesten zo leven, het ‘normaal’ is? Vol overtuigingen – het is nou eenmaal zo, het kan niet anders…
Is het waar? Zeker weten?

Grijp het mindere gevoel eens aan om dieper te gaan, dieper te kijken. Kijk onderliggend, naar wat je echt zou willen. Doorleef het. Hoe reageer je op die gedachte? Wie zou je zijn zonder deze gedachte?
We zijn zo geneigd juist het moeilijke weg te stoppen, terwijl het oh zo interessant en veelzeggend is. Het is namelijk de sleutel tot transformatie. En nice to know: Je bent er eigenlijk maar 1 stap van verwijderd: Ga je ervoor, ja of nee?

Ja? Wauw, super. Laat me vooral weten als ik je daarbij kan ondersteunen! Stel me een vraag, kom langs voor een coaching – stuur me een bericht.

Liefs, Laura

p.s. In dit stuk staan vier vragen van Byron Katie. Tip: lees haar boek ‘Vier vragen die je leven veranderen’.