We werden al snel geconfronteerd met onze keuze: Er is geen beweging in het paard Britthee te krijgen. Het psychologische aspect van de sessie is begonnen. Gedurende de opdracht lopen we samen tegen meerdere dilemma’s en problemen aan en we merken al snel dat dit de kern is van deze sessie. Hoe krijg je het paard mee? Waarom krijg je haar niet mee? Wat doe je als het niet lukt? Voer je een nieuwe tactiek uit? Of hou je stug vast aan de oude?
Britthee was een eerlijke partner en liet het ons duidelijk weten als we niet volledig achter onze keuzes stonden of gemixte signalen gaven. Tussendoor en naderhand hielp Laura ons de situatie te analyseren.

Ik raad dit aan iedereen aan ook vooral aan hen die het moeilijk vinden om hun gevoelens onder woorden te brengen: Het paard zorgt ervoor dat dit wel duidelijk wordt.

Kirke over haar Sessie Samen

‘Hoe kan een paard mij nu helpen?’ dacht ik voor mijn eerste sessie paardencoaching. Het is een bijzondere ervaring dat een paard zo kan aanvoelen wat een mens nodig heeft. Coaching met paarden heeft me op een andere manier naar mezelf doen kijken, waarvan ik veel heb geleerd. Ik heb mijn angst voor een paard er ook mee overwonnen.
Ik zou het iedereen aanraden die op een of andere manier ergens op vast loopt, je staat versteld van wat een paard jou terug kan geven.

Bea over haar coachsessies

Ik had geen twijfels over coaching met paarden, een tijdje geleden had ik al eens een ervaring gehad en vond het toen al fantastisch! Het was ook bij Equinox een super ervaring. Het is mooi om te zien hoe je iedere keer weer een reactie van de paarden krijgt, dat je inzicht geeft. Het resultaat is dat ik rustiger en zelfverzekerder ben geworden, dat ik dichter bij mezelf gekomen ben.
Iedereen die een coachvraag heeft, kan terecht bij Equinox, ook als je bang bent voor paarden. De aanpak is heel rustig en prettig. De ervaringen bij Equinox hebben me niet alleen met mijn coachvraag geholpen, maar ook met het beter omgaan met paarden. Dank je wel, Laura!

Sandra over haar coachtraject

Voordat ik begon aan paardencoaching had ik zo mijn twijfels. Ik twijfelde over de werkzaamheid; is het mogelijk dat een paard mij verder kan helpen met diverse vraagstukken, en zo ja hoe dan? Of kan een paard mij überhaupt inzichten geven?

In de eerste sessie namen de twijfels toe, omdat ik onwennig in de bak met paarden stond. Ondanks de open en oprechte sfeer gaf mij dit een ongemakkelijk gevoel. Echter namen de twijfels en het gevoel van ongemakkelijkheid af naarmate de sessie vorderde.

In mijn sessies waren de paarden als het ware een spiegel voor mij welke mij inzicht gaf voor alledaagse dingen waar ik tegenaan loop in mijn leven. Ik zal niet liegen, er zat een sessie bij welke ik als zeer pittig en emotioneel heb ervaren. Deze laatste sessie heeft mij het meeste inzicht gebracht voor een onderliggend “probleem” waar ik telkens tegenaan loop in het dagelijks leven.

Ik ben eerlijk gezegd verrast door paardencoaching, met name de inzichten die het je brengt. Een aanrader voor iedereen die inzicht wil krijgen in eigen functioneren of wanneer je met een specifieke hulpvraag zit. Naast het verkrijgen van inzicht leer je er ook mee omgaan, en het meest verrassende: Het antwoord zit in je zelf, het paard geeft net dat extra duwtje!

Esther over haar coachsessies

Ook al wist ik (een beetje) wat paardencoaching inhoudt, het verbaasde mij hoe paarden feedback geven op wat je doet. Vooral de feedback op de dingen waar je je niet bewust van bent is interessant. Hoe komt het dat een paard van je wegloopt, je negeert of dat je het zonder teugel kunt leiden? Laura observeert en begeleidt vanuit rust, laat het gebeuren en stelt af en toe een vraag die je na laat denken over wat er zojuist gebeurd is. Ondertussen was ik in een prachtige, bosrijke omgeving, waardoor ik het gevoel van een dagje uit had. Het was zo ontspannen dat ik geen flauw benul van (de) tijd had. Een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Ingrid over haar coachsessie

Rust, Ruimte, Laura en de Paarden. Om vanuit een andere invalshoek verrassende inzichten op te doen over mijn eigen denkpatronen en waar ik sta. Ik heb een paar hele mooie verrassende sessies mogen meemaken die me weer een stap verder hebben geholpen en rust hebben gebracht in mijn brein dat overuren draait ?. Super bedankt Laura voor de mooie bijzondere ervaring.

Marianne over haar coachtraject

Laura is een fijne coach die goed aanvoelt wat nodig is en ook wanneer te stoppen. Ik heb dit als erg fijn ervaren. Ook de paarden zijn geweldige coaches. Als het nodig was bemoeiden ze zich er spontaan even mee, om net dat inzicht te geven wat nodig is.
Ook al coach ik zelf met paarden, toch blijft het een bijzondere ervaring!

Mirte over haar coachtraject

Het was een zeer geslaagde sessie. Erg leuk om het eens op deze manier samen te doen. Samenwerken was echt het sleutelwoord. Ik kan iedereen een sessie aanraden of in ieder geval eens een gratis sessie proberen.

Maaike over de Sessie Samen

Het was een zeer geslaagde middag! Wat moet je elkaar vertrouwen om geblinddoekt met een pony door een parcours te lopen. En wat blijkt het lastig te zijn om iemand er goed door heen te loodsen. Maar wat een lol als je zelfs niet meer weet wat links of rechts is. Super leuke sessie waarvan je zeker ook leert! 🙂

Nynke over de Sessie Samen

Mijn ervaring met een coachtraject bij Laura: Ik ben gaan inzien dat ik mijn eigen gevoelens laat overspoelen door die van anderen. Dat ik het welzijn van die ander bijna altijd belangrijker vind dan mijzelf. Laura kan als coach erg goed luisteren, is toegankelijk en straalt rust en betrouwbaarheid uit.

Wat verder nog bijzonder was is dat ik in mijn laatste sessie een coachkaart had getrokken, en dat we vervolgens het coach paard in dezelfde houding aantroffen als op de kaart die ik had getrokken.

Ik had niet echt twijfels over deze vorm van coaching, was meer erg nieuwsgierig. Ik zou dit denk ik aanraden aan mensen die ook graag bezig zijn en geen “praters’ zijn.  Mensen met 1 of 2 coachvragen.

Nynke over haar coachtraject

Paardencoaching, oftewel coaching met behulp van paarden, heeft me geconfronteerd met mezelf. Ik besefte dat het enige waar ik directe controle over heb ik zelf ben. En confronterend is dan het besef dat als IK iets wil, IK het zelf zal moeten doen…

Vanaf dat moment begonnen eigenlijk de vragen te komen, wie ben ik, wat wil ik, waarom wil ik dat, hoe ga ik dat doen? Je moet jezelf leren kennen, dat gaat met vallen en opstaan. Ik dacht DIT, maar nu blijk t DAT, hoe ga IK daarmee om. Ik moest probleem oplossend denken, ik moest mijn eigen coach worden…

Sterker nog, ik moest eerlijk tegen mezelf zijn. ECHT eerlijk. Geen excuses, geen omwegen, geen makkelijke weg… Klopt dat wat ik denk, zeg, doe, voel, uitstraal met elkaar, of conflicteert dat, houd ik mezelf voor de gek… Waarom doe ik dat, wees eerlijk zei ik tegen mezelf. Verzet je niet, maar accepteer…leer, leer jezelf kennen.

Paarden hebben me geholpen mezelf te laten zien en beter te leren kennen. De persoon die er altijd al was, maar waarvoor ik een blinde vlek had gekregen. Ik was niet eerlijk genoeg tegen mezelf geweest… Paarden signaleren en voelen haarfijn of je gedachten/gevoelens kloppen met wat zij zien en voelen. Ze moeten namelijk weten of je ECHT bent zoals je voor ze staat, is het veilig of is er gevaar. Paarden houd je niet voor de gek, ze weten het, voelen het, zien het, ruiken het…

Dat kan confronterend zijn, maar deze confrontatie hielp me eerlijk tegen mezelf te zijn. Waarom klopt datgene wat ik denk/voel niet met wat ik uitstraal…? Wie houd ik daarmee voor de gek? Alleen mezelf.

Sander over zijn coachtraject

Weidezicht met jou en Fleur, een setting waarin persoonlijke, relaxte en mooie verhalen kunnen afspelen. Jullie maken een weg van bewustwording. Het heeft mij anders leren kijken.
Nu en dan zie ik een Weidezicht quote voorbij flitsen op FB. Deze quote past bij mijn Weidezicht ervaring:
If you change the way you look at things, the things you look at.. change..

Doelen stellen en halen. Prestatiegericht. Een pad. Maar loslaten, hoe doe je dat?
Ik begon de oefening met een pad d.m.v. hoepels. Een richting. Een doel…

Hoewel ik mijn pad eenvoudig kon belopen, lieten de paarden het bij gelegenheid afweten. Nu en dan aan het begin van de oefening. Maar ook halverwege.

Kennelijk is hieruit energie op te merken. En ook de richting van de energie, oftewel het doel ervan. En daarmee de intentie. Fleur en haar vriendinnen laten zich niet leiden door mijn doel en /of intentie. Ze reageren op mijn gevoel… Wie goed in z’n vel steekt, is eigenlijk dicht bij zichzelf. En dat voelt vertrouwd. Fleur.. wauw. Vanuit haar bescheidenheid kan zij iets over jezelf onthullen, zonder dat ze je kent. En dit maakt ze haarfijn maar subtiel expliciet. Bijzonder indrukwekkend.

Mijn conclusie: je gaat vooruit, dat is zeker. Je bent al zoveel stappen dichter… dichter bij wat je doet, als je dat beetje meer, dat kleine beetje meer van je “comfort-zone” gaat waarderen.

Bedankt, Laura en Fleur! Confronterend, maar feilloos, subtiel, beleefd en deskundig.

Freddy over zijn coachsessies

Wat me het meeste is bijgebleven van de coaching sessie bij Laura is dat er vanzelf iets gebeurde. Met vrij weinig middelen en sturing van buitenaf ontstond er van nature een connectie tussen de paarden en mij en kwamen er al vrij snel een paar belangrijke thema’s die spelen in mijn leven naar voren. Laura speelt daar heel subtiel maar treffend op in.

Wat ik aanvankelijk wel jammer vond is dat het gedrag van de paarden niet tot nauwelijks wordt uitgelegd door Laura en bleef ik met veel vragen zitten. Maar toen ze uitlegde dat dit bewust is, om te voorkomen dat de interpretatie teveel gekleurd wordt, zag ik ook wel het mooie ervan in. En geeft dat juist ruimte om alles te laten bezinken en zelf tot nieuwe inzichten te komen, n.a.v. de sessie.

Een hele bijzondere manier om te ervaren hoe fijngevoelig paarden zijn en hoe goed ze kunnen spiegelen. Zeker een aanrader, ook als je een specifieke vraag hebt kan het veel inzicht geven.

Roos over haar coachsessie

Omdat ik geen fijne ervaringen heb met paarden, was dit voor mij toch wel  een uitdaging. Ik ben er gewoon voor gegaan omdat ik wilde ervaren hoe een sessie zou zijn.

Nadat Laura mij instructies heeft gegeven, loop ik met de teugels(?) naar het paard toe die al onze richting op was komen lopen. Op het moment dat ik naar het paard loop (sorry, ben naam ff vergeten van het paard) loopt die rustig bij mij weg… Nou ja, ik er rustig achteraan dus.

Zij loopt helemaal tot aan het hek waar ze niet verder kan en begint lekker aan wat gras te knabbelen, mij compleet negerend. Ik twijfel een beetje wat te doen nu, dus probeer dan iig het hengsel om te doen en dat laat ze gelukkig wel toe, om daarna weer haar eigen plan te trekken. Ik heb zachtjes tegen haar gepraat en  geaaid (best wel groot hoor, een paard).Ze reageerde totaal niet op mij en na een tijdje heb ik haar fijn met rust gelaten.

Voor mij was dit zo duidelijk: los laten wat niet wil…laat maar gaan zonder teleurstellend te reageren. Het is wat het is.. Ik heb naast haar gestaan, haar geroken en gevoeld en voor mij voelde dit al heel goed.

Het was bijzonder…

Nanda over haar coachsessie

Ik had geen idee wat ik me voor moest stellen bij de sessie “coaching door paarden”. Ik probeerde er zo blanco mogelijk in te staan en was verrast dat door de vragen die Laura je stelde je meer over je eigen handelen ging nadenken, ook lange tijd nadien.

Het buiten bezig zijn heb ik als zeer positief ervaren, een geheel andere manier om met een “probleem” aan het werk te zijn.

Anja over haar coachsessie

Ik heb een sessie gedaan bij jou, en daar kwamen spontaan tranen bij vrij.
En na die tijd heb ik me heel rustig gevoelt. Ik vond het een hele ervaring.

Marieke over haar coachsessie

Gratis sessie volgen?

Volg me op Instagram

Meest recente berichten